Skip to content
25 Februarie 2017 / alcion7

49. Tie

Viata e frumoasa doar cand esti indragostit de dragoste. Un adevarat paradox: nu poti iubi cu adevarat daca iubesti o singura persoana (sau cateva). Poti iubi doar atunci cand inima iti este inundata de Iubire, de o iubire neconditionata si sincera fata de toti. 

Cand iubesti? Iubesti atunci cand desi ti-e greu, ajuti un strain care nu-ti va putea intoarce in veci favorul. Iubesti atunci cand faci un lucru bun si nu sufli in trambite pentru a primi laude. Cand altii iti gresesc si iti tarasc sufletul prin noroi, iar tu, fara mandrie, ierti si uiti (caci toti gresim!), atunci iubesti. Cand raspunzi la rau cu bine, cand taci desi esti jignit (si tare-ar fi multumita mandria din tine „sa-ntorci” pasa), cand desi simti indiferenta, tu nu-ti inchizi inima la randul tau…

Nu iubesti atunci cand ai impresia ca iubirea desavarsita este a-ti da viata pentru cineva. Desigur, a te jertfi pentru cineva este un lucru sublim, insa iubesti doar daca in fiecare clipa esti dispus sa renunti la tine de dragul celuilalt. Caci dragostea nu se uita la gesturi marete, dar rare, ci prefera gingasia din lucrurile marunte, din fiecare zi… Asa cum nici Romeo si Julieta nu sunt un model al adevaratei iubiri, ci batraneii care desi au trait o viata alaturi unul de celalalt si si-au cunoscut cele mai ”negre” parti ale fiintei, insa continua sa se pretuiasca.

Iubesti atunci cand te opresti din fuga de zi cu zi, pentru a ajuta pe altul sa se ridice. Iubesti atunci cand ai rabdare si cand incetezi sa crezi ca lumea se invarte in jurul tau. Dar mai cu seama atunci cand raspunzi cu blandete la cei egocentrici, atunci iubesti.

Suflet drag, iubesti atunci cand incetezi sa vorbesti despre dragoste (ca un cunoscator a toate ce NU esti), si incepi sa o traiesti cu adevarat. Eu am picat toate testele iubirii. De-acum am sa tac. 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: