Skip to content
15 Ianuarie 2013 / alcion7

8.Ridică-te!

”Ridica-voi ochii mei spre munți”, spune Psalmistul. Și acesta este un răspuns la chemarea : ”Suie-te la Domnul”. Odată cu ochii să se ridice și sufletul și toată viața la Dumnezeu, prinzându-se de mâna lui Dumnezeu, care ne este întinsă pentru a ne ridica și a ne aduce aproape de El.

Omul nu se poate elibera singur de păcat și de trupul supus putreziciunii, pentru a se smulge din vâltoarea ispitelor și încercărilor și a se avânta către cer. Doar mână-n mână cu Cel ce deschide drum sufletului nostru poate aspira spre înălțimi, iar ceea ce în trecut putea să-i fie piatră de poticnire și pricină de cădere îi poate deveni treaptă spre înălțare. Păcatul și trupul pot fi învinse, pentru ca să ne ridicăm, pas cu pas, spre înălțimi. Viața i s-a înfățișat lui Iacob în chip de scară, pe care urcau și coborau îngerii. Și viața noastră este o scară, pe care a coborât Fiul lui Dumnezeu până la treapta cea mai de jos, pentru a ne ridica și a ne duce la Dumnezeu, uneori pe o potecă presărată cu spini, dar binecuvântată, fiindcă poartă urma pașilor Lui. ”Domnul îmi este aproape, chiar dacă până la El va trebui să urc pe cruce!”.

Un copil, ajuns în agonie, se ruga cu jale: ”Ridicați-mă sus, cât puteți de sus!”. Tatăl său l-a luat în brațe, l-a săltat în sus, dar copilul continuă să se roage, cu voce din ce în ce mai stinsă, până la ultima suflare:”Mai sus,mai sus!”. Curând Domnul L-a luat la Sine; din mâinile tremurânde ale tatălui său pământesc a trecut în îmbrățișarea Tatălui ceresc. La mormântul copilului, alături de numele acestuia, au fost scrise și cuvintele ”A fost ridicat sus!”.

Domnul ne cheamă la Sine, sus, aproape de El; vrea să ne ridice de la cele pământești la cele cerești.

Fragment din ”Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu”

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: