Skip to content
28 August 2012 / alcion7

20.Putem fi și azi fericiți ?

Numai ce-am pierdut îmi va aparține pentru totdeauna. Numai ce-am dat e al meu. Ce-am luat este al nimănui… al unui nimănui de nicăieri.

Omul modern are nevoie de prea multe ca să trăiască. Pe vremuri, oamenii se mulțumeau cu o bucată de cer și cu o bucată de pământ. De aveau un copac, li se părea că au o pădure. Astăzi mai nimeni nu mai vorbește cu copacii. Ei,  dacă vedeau o floare, o iubeau așa cum trebuie iubită o floare. Astăzi… sunt flori peste tot- dar cine le mai iubește? Câți dintre cei ce rup/strică/cumpără/vând/etc. mai știu cum să se poarte cu o floare?

Desigur, mai sunt și azi iubitori de flori… iubitori de copaci. Mai înfloresc și azi rândunelele pentru cei ce iubesc. Mai zboară și azi ghioceii. Mai sunt și azi pietre care trăiesc. Mai căutăm și azi o bucată de cer pentru a fi liberi.

Astăzi suntem copleșiți de informații/bunuri/facilități. Suntem copleșiți de propria noastră zonă de confort. Mai demult, oamenii munceau zile întregi … pentru ceva ce noi putem avea într-un moment, fără efort. Și… suntem noi oare mai fericiți? Iubim mai mult? Iertăm mai mult? Răbdăm noi mai multe oare? Suntem noi mai buni?

Astăzi… oamenii se întrec în a cumpăra, în a avea, în a fi cineva. Se întrec  în a fi din ce în ce mai puțin liberi. Când ai un lucru, de fapt acel lucru te are. Orice-ai face, te atrage la el ca un magnet. Și niciodată nu vine el la tine zicând:” Stăpâne, stâpâne!!! „. Stă…asta e tot ce face. Stă pentru că știe că … orice-ar fi, tu tot la el te vei întoarce.

Astăzi suntem copleșiți de materialism.

Lumea face atâta zgomot la urechile voastre, încât glasul Meu nu-L mai auziți.

Dar putem fi și azi liberi! Putem fi și azi fericiți! Putem și azi iubi! Asta pentru că Dumnezeu ne iubește.

Dar trebuie să iertăm, să credem, să ajutăm, să ascultăm, să renunțăm la noi pentru ceilalți, să răbdăm… să iubim! Din toată inima noastră…chiar dacă e greu, chiar dacă doare.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: